Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ


Το ΠΡΥΤΑΝΕΙΟΝ στην αρχαία Αθήνα ήταν ο χώρος όπου εσιτίζοντο οι πολίτες που έκαναν κάτι πολύ σημαντικό για την πόλη ύστερα από απόφαση της εκκλησίας του δήμου. Για παράδειγμα για τους ολυμπιονίκες προς τιμή τους, εκτός του ότι γκρέμιζαν τα τείχη της πόλης για να περάσουν, έδιναν επίσης μια ξεχωριστή θέση στο ΠΡΥΤΑΝΕΙΟΝ. Ο χώρος αυτός ήταν επίσης ιερός γιατί φυλάσετο το ιερόν πύρ και οι νόμοι του Σόλωνα.

Λέγεται ότι όπου υπάρχει πρόοδος και πολιτισμός ανθούν οι τέχνες και μαζί τους η κουζίνα.

Τη ζωντανή και αμφίδρομη αυτή σχέση μεταξύ τέχνης και καθημερινότητας ήρθε να υλοποιήσει κατά καλύτερο τρόπο το ΠΡΥΤΑΝΕΙΟΝ προτείνοντας μια καινούργια και εντελώς διαφορετική άποψη ποιοτικής απόλαυσης απ' ότι είχαμε συνηθίσει ως τώρα.

Μια διάσταση όπου καλλιτεχνική εφαρμογή και γαστρονομία συνυπάρχουν και αλληλοσυμπληρώνονται στον ίδιο χώρο, μέσα σ' ένα περιβάλλον με έντονα εικαστικά χαρακτηριστικά.

Η αισθητική άποψη του συνόλου σε καλλιτεχνικές επιλογές, η σύνθετη και πολύμορφη λειτουργικότητα ενός χώρου που μπορεί να καλύπτει όλες τις μικρές απολαύσεις της καθημερινής ζωής: Από ένα καφέ ή ένα ανάλαφρο γεύμα, ή τις πιο απαιτητικές συνταγές μιας πλούσιας και ευφάνταστης μεσογειακής κουζίνας, σε άπειρες γευστικές παραλλαγές. Είναι γεγονός ότι πολιτισμός και γεύση πάνε συνήθως μαζί, ότι αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Λειτουργεί κάθε μέρα από 9:00π.μ. έως 03.00π.μ. για καφέ, φαγητό και ποτό.

περισσότερα»

© www.prytaneion.gr 2023 - All rights reserved Approved by